Viena – Obiective turistice

May 07, 12 Viena – Obiective turistice

Viena – cel mai bun oras de locuit din lume

Cu o vechime de peste 700 de ani, o mostenire culturala deosebit de bogata, o arhitectura splendida si standarde de viata deosebit de ridicate, capitala Austriei – Viena – gazduieste anual peste 15 milioane de vizitatori din lumea intreaga. Un aspect care ii face pe turisti si mai entuziasti este faptul ca Viena a castigat de 3 ori consecutiv – in 2009, 2010 si 2011 – titlul de “Cel mai bun oras de locuit din lume“, in urma studiului intreprins de firma de consultanta internationala Mercer.

Viena a primit acest titlu de “Cel mai bun oras din lume in ceea ce priveste calitatea vietii“, mai ales datorita climatului politic si social armonios al orasului. Metropola austriaca a obtinut punctaj ridicat si la ceilalti factori ce determina nivelul de trai, care au fost evaluati de studiul Mercer: climatul economic, serviciile medicale, educatia, infrastructura, posibilitatile de recreere (restaurante, teatre, cinematografe, etc.) si conditiile de mediu (calitatea aerului, spatiile verzi, etc.).

Ghid Turistic Viena

Ghid Turistic Viena - 40% reducere

Cumpara ghidul

Atractii turistice in Viena

Viena este un oras in care elementele vechi si cele noi se imbina intr-un mod armonios – arhitecturile grandioase realizate in stil baroc, cladirile moderne, cafenelele si magazinele de lux realizeaza un peisaj citadin inedit. Viena este o metropola plina de un farmec aparte, in care se simt in largul lor deopotriva iubitorii muzicii clasice si cei pasionati de cultura, tinerii si batranii, cei aflati in luna de miere si toti indragostitii.

Modalitatea cea mai eleganta, comoda si impresionanta de a vizita Viena este folosind o birja trasa de doi cai – birja fiind unul dintre elementele cele mai reprezentative ale acestei metropole europene.

Principalele obiective turistice din Viena

Viena atrage milioane de turisti in fiecare sezon datorita obiectivelor turistice foarte variate. Aceasta metropola celebra isi intampina vizitatorii cu peste 100 de muzee, numeroase castele si palate, teatre si opere, cladiri religioase (biserici si catedrale), baluri si festivaluri in aer liber.

Obiective culturale

Timp de mai multe secole, Viena a fost centrul muzicii clasice si al operei – mare parte din cei mai importanti muzicieni ai tuturor timpurilor au lucrat aici: Mozart, Beethoven, Vivaldi, Strauss (care a creat celebrele valsuri aici, in Viena), Schubert, Brahms.

Cea mai cunoscuta atractie turistica austriaca (deci si vieneza) – este traditionalul Concert de Anul Nou de la Viena (oferit de Filarmonica din Viena), care este cel mai mediatizat concert de muzica clasica din lume – este transmis in direct de posturi de televiziune din peste 70 de tari si este urmarit in direct de peste 50 de milioane de ascultatori si telespectatori din toata lumea, in fiecare an, in dimineata zilei de 1 ianuarie.

Opera din Viena

Opera de Stat din Viena - important obiectiv turistic

Opera de Stat din Viena - important obiectiv turistic

Situata in centrul metropolei, Opera de Stat din Viena (“Wiener Staatsoper”) este una dintre cele mai importante cladiri de opera din lume si opera cu cel mai bogat repertoriu de pe glob. Opera din Viena este celebra in toata lumea atat pentru calitatea exceptionala a spectacolelor sale – artisti de renume international isi etaleaza adesea maiestria aici, cat si pentru renumitul Bal al Operei din Viena – eveniment de renume international, ce se desfasoara in fiecare an, in ultima zi de joi dinaintea Postului Pastelui, si la care participa Presedintele Austriei, personalitati marcante din intreaga lume – din lumea politica si de afaceri. Avand o stagiune de 10 luni pe an si 200 de spectacole, aproape in fiecare zi a saptamanii se prezinta cate o opera diferita.  —>   Citeste tot articolul despre Opera din Viena !

Palatul Schonbrunn

Palatul Schonbrunn - cel mai vizitat obiectiv turistic din Viena

Palatul Schonbrunn - cel mai vizitat obiectiv turistic din Viena

Situat la vest de centrul Vienei, acest palat magnific – fosta resedinta de vara a dinastiei habsburgice – este cel mai vizitat obiectiv turistic al Austriei. Palatul Schonbrunn (“Schloss Schönbrunn”) face parte dintr-un ansamblu in stil baroc – alaturi de cladirile anexe, grandiosul parc, fantanile arteziene si gradinile marete din jur -, inclus in 1996 in Patrimoniul Mondial UNESCO. Palatul a fost construit pentru a concura cu celebrul Palat Versailles din Franta, iar astazi e vizitat de peste 2 milioane de turisti in fiecare an. Majoritatea peretilor camerelor sunt decorati cu frunzulite de aur, iluminatul facandu-se prin candelabre de cristal de Bohemia.  —>   Citeste tot articolul despre Palatul Schonbrunn din Viena !

Palatul Hofburg

Palatul Hofburg - cea mai splendida cladire dintre atractiile turistice vieneze

Palatul Hofburg - cea mai splendida cladire dintre atractiile turistice vieneze

Cea mai splendida cladire dintre atractiile turistice vieneze – Palatul Hofburg – a fost resedinta oficiala a dinastiei de Habsburg timp de 6 veacuri. In prezent, superbul palat - proiectat de catre cei mai mari arhitecti ai lumii – serveste ca resedinta oficiala de iarna a Presedintelui Austriei. Palatul face parte dintr-un adevarat complex, format din numeroase palate, capele si muzee, ce adapostesc institutii importante, cum ar fi: Biblioteca Nationala, Trezoreria, Teatrul National, Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul de Istorie a Artei si Scoala de Calarie. Proiectat de cei mai mari arhitecti ai lumii, Palatul Hofburg adaposteste astazi Tezaurul Imperial. In mod traditional, zilele de duminica sunt acompaniate de muzica celui mai important cor de copii din lume, Vienna Boys Choir.  —>   Citeste tot articolul despre Palatul Hofburg din Viena !

Palatul Belvedere – Viena

Palatul Belvedere - Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Viena

Palatul Belvedere - Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Viena

Palatul vienez Belvedere este o adevarata capodopera a arhitecturii baroce austriece. A fost construit in cinstea Printului Eugen de Savoia in secolul al XVIII-lea, devenind ulterior resedinta sa de vara. Astazi este un adevarat complex, format din Palatul Belvedere Superior, cel Inferior si o gradina superba. Atractia principala a Palatului Inferior o reprezinta plafonul pictat al Salii de Marmura, care il infatiseaza pe Printul de Savoia ca pe Apollo. Gradinile spectaculoase ale celebrului palat uimesc prin interesantele jocuri de apa, realizate in stilul manierist al gradinilor italiene. Palatul gazduieste si doua muzee – Muzeul Austriac de Arta Baroca si o galerie de picturi.  —>   Citeste tot articolul despre Palatul Belvedere din Viena !

Mai multe obiective

In acest articol au fost prezentate doar cele mai reprezentative atractii turistice din Viena; daca doriti sa aflati care sunt celelalte obiective din capitala Austriei, vizitati subcategoria VIENA (din Destinatii turistice -> Austria) a acestui site.

Viena – Bibliografie

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre Viena si despre atractiile sale turistice, puteti vizita adresele web urmatoare:

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Viena - Obiective turistice, 10.0 out of 10 based on 8 ratings

Iti recomandam si:

Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read more:
Trafalgar Square
Trafalgar Square – Londra

Situata in centrul Londrei si inconjurata de nenumarate obiective turistice, Piata Trafalgar este locul de intalnire preferat al tuturor turistilor,...

Gradinile Palatului Wallenstein din Praga
Gradinile Palatului Wallenstein – Praga

Cea mai interesanta parte a Gradinilor Palatului Wallenstein o reprezinta, de departe, grotele - o combinatie reusita de manierism si...

Close