Roma – Obiective turistice

May 23, 12 Roma – Obiective turistice

In fiecare an, milioane de turisti merg sa viziteze Roma – “Capitala lumii”, cum mai este numita capitala Italiei. Orasul este plin de cultura si istorie si are multe vestigii, de peste trei milenii. “Orasul celor 7 coline” a fost intemeiat, conform legendei, de Romulus si Remus, in anul 753 i.Hr. Astazi, Roma este una dintre cele mai importante destinatii turistice din lume, datorita nepretuitelor sale comori arheologice si artistice, panoramelor magnifice si parcurilor sale maiestuoase. Roma este al 3-lea cel mai vizitat oras din Europa (dupa Londra si Paris) si al 8-lea cel mai vizitat din lume.

Situat in partea central-vestica a Italiei, orasul Roma are o clima placuta, de tip mediteranean, cu o toamna frumoasa si cu iarna blanda, ceea ce face ca turistii sa fie prezenti in tot cursul anului. Roma are o atmosfera aparte: are monumente la tot pasul, foarte multe biserici (peste 900), muzee pline de arta, parcuri remarcabil aranjate, vile luxoase din sec. V, restaurante cochete, cafenele, cladiri impozante, case vechi – cu tot felul de amanunte arhitectonice.

Ghid Turistic Roma
Ghid Turistic Roma – 41% reducere
Roma - Ghid turistic
Roma – Ghid turistic – 27% reducere
Cumpara ghidul Cumpara ghidul

Atractii turistice din Roma

In Roma, multi turisti se ratacesc pe stradutele inguste (largi cat o carare), care se termina in Piatete inconjurate de cladiri vechi, iar in mijlocul Piatetelor este cate o fantana din piatra, construita in stil baroc. Aceste fantani sunt pline de sculpturi, care sunt scaldate de apa, iar cea mai celebra fantana este Fontana di Trevi (constructie in stil baroc), locul unde turistii arunca cate o moneda, pentru ca aici este locul unde dorintele se indeplinesc. Alte Piatete pline de turisti de dimineata pana seara sunt: Piazza del Popolo, Piazza della Minerva, Piazza di Spagna, Piazza della Republica, Piazza Venezia. Merita a fi vazute si fantanile Campo de’Fiori, Fontana dei Tritone, precum si cele 3 fantani din Piazza Navona.

Roma este formata din 2 zone: una culturala – cu capodoperele sale artistice, si una  moderna – plina de stralucire, de magazine elegante si de spatii de creatie. Iubitorii de shopping au la dispozitie o multime de magazine, care sunt foarte cunoscute pentru varietatea produselor, cum ar fi: Porta di Roma, Euroma 2, Cinecitta Due. La Roma, turistii pot merge la concerte, pot participa la expozitii si galerii.

Obiective turistice din Roma

Sunt multe obiective ce merita a fi vazute la Roma, dar obiectivele cele mai importante sunt cele care amintesc de Roma Antica: Colosseumul – care este unul din simbolurile Romei, Pantheonul, Columna lui Traian, Forumul Roman si Castelul Sant’Angelo. Pantheonul este un obiectiv important, care aminteste de Imperiul Roman, si se afla situat in centrul istoric al Romei, langa Piazza del Rotonda. Foarte multi turisti vin sa viziteze aceasta cladire, care impresioneaza prin domul sau inalt de 43 m si care a fost cel mai mare dom din lume, pana in anul cand s-a construit Catedrala din Florenta.

Turistii care vin la Roma pot afla mai multe despre mostenirea medievala a Romei, vizitand bazilica Santa Maria Maggiore si bazilica Santa Maria in Transtevere, cladiri care au mozaicuri si fresce din sec. IV d.Hr.. In Roma gasim adevarate capodopere ale arhitecturii renascentiste: Palazzo Venezia, Palazzo Doria Pamphili, Palazzo della Cancelleria, Palazzo Farnese.

Roma inconjoara Vaticanul (care este un stat suveran). In Vatican, turistii pot vizita Muzeele Vaticanului – care se intind pe o suprafata de 8 km si cuprind Capela Sixtina, Camerele Rafael si Pinacoteca. Capela Sixtina este una din cele mai faimoase comori ale Europei. Plafonul a fost pictat de cel mai mare artist al Renasterii italiene – Michelangelo, care a lucrat la acest proiect gigantic (are o suprafata de 500 metri patrati si sunt pictate peste 300 de figuri) timp de 4 ani. Palatul Vaticanului are camere intregi pictate de Rafael, marele pictor si arhitect al Renasterii, unul din cei mai mari artisti ai tuturor timpurilor. Cea mai importanta lucrare a lui Rafael este “Scoala din Atena”, pictura care are 50 de personaje ce rezuma bogatele secole ale gandirii grecesti.

Alte obiective ce pot fi vizitate la Roma sunt: Castelul Sant’Angelo (Castelul ingerilor), Bazilica Sfantul Paul din afara zidurilor, Monumentul lui Victor Emanuel al II-lea.

Colosseum

Colosseum

Colosseum

Cand vorbim de Roma, vorbim de impresionantele monumente istorice, care impanzesc “Cetatea eterna”. In centrul istoric al Romei, domina uriasul amfiteatru Colosseum – care a fost construit in locul unui lac artificial din marele parc construit de Nero, in centrul Romei. Aceasta cladire impunatoare este cea mai mare constructie a Imperiului Roman si cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat astazi. Colosseumul era utilizat pentru luptele dintre gladiatori,  vanarea animalelor salbatice, simularea unor faimoase batalii pe mare si pentru executii. Devenit fortareata in evul mediu, Colosseumul este, in prezent, o mare atractie pentru milioane de turisti, care vin in fiecare an pentru a vedea acest monument al Imperiului Roman.  —> Citeste tot articolul despre Colosseum !

Mai multe obiective

Detalii despre mai multe atractii turistice din Roma gasiti in subcategoria ROMA (din Destinatii turistice -> Italia) a acestui site.

Roma – Bibliografie

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Roma - Obiective turistice, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Iti recomandam si:

Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read more:
Insula Thassos (Thassos - Limenas)
Insula Thassos (Grecia)

Thassos - cea mai luxurianta insula din Grecia - este o insula muntoasa, cu peisaje de o rara frumusete, in...

Palatul Dogilor - Venetia
Palatul Dogilor – Venetia

Palatul Dogilor, care are vedere la Piata San Marco, este unul dintre obiectivele turistice de top ale orasului Venetia. Aceasta...

Close