Paris – Obiective turistice

Apr 28, 12 Paris – Obiective turistice

Situat in nordul Frantei, in mijlocul regiunii Île-de-France, Parisul este cea mai eleganta capitala din lume. Parisul este cel mai vizitat oras din lume, atragand anual peste 45 de milioane de turisti din intreaga lume. Parisul este impartit in 20 de arondismente, care sunt dispuse in forma de spirala, incepand din centrul orasului. Zona metropolitana Paris este cea mai populata zona din Europa, ajungand la peste 12.000.000 de locuitori. In Paris se afla sediile multor organizatii internationale, dintre care: UNESCO, Camera Internationala de Comert, Organizatia Internationala pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

Principalele atractii turistice din Paris

Orasul luminilor” – cum mai este numit Parisul – fascineaza atat prin arhitectura sa deosebita, cat si prin magazinele elegante, numeroasele parcuri, gradini, terase si cafenele, precum si prin celebrele palate si nenumaratele monumente istorice si obiective turistice.

Ghid Turistic Paris
Ghid Turistic Paris – 40% reducere
Cumpara ghidul

Parisul este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase si mai romantice orase din lume, precum si un oras cu o puternica influenta in domeniul culturii, artelor, modei, cosmeticelor, in design si in domeniul culinar. Supranumit “Capitala modei”, Parisul gazduieste cele mai faimoase si mai luxoase firme de cosmetica si design din lume, cum ar fi: L’Oréal, Chanel, Yves Saint-Laurent, Christian Dior, Lancôme, etc.

Parisul este cel mai verde oras din Europa, deoarece are numeroase parcuri si gradini, unde turistii se pot plimba si admira fermecatoarele peisaje. Parisul este strabatut de la est la vest de fluviul Sena, un fluviu frumos si domol, care este renumit prin frumusetea cheiurilor sale. Turistii se pot plimba cu vaporasele pe cheiurile Senei si, totodata, pot admira privelistea deosebita ce este data de pomii care strajuiesc de o parte si de alta a acestui fluviu domol. Pe cele doua maluri ale Senei se gasesc numeroase cafenele, terase, muzee, monumente si bulevarde celebre, iar podurile istorice care traverseaza Sena vin sa intregeasca acest peisaj de o frumusete aparte.

Sfaturi pentru turisti

Parisul este frumos in orice moment al zilei, dar mai ales seara, cand imaginile sunt atat de spectaculoase, parca sunt din povesti: strazile luminate – pentru care Parisul este renumit, magazinele elegante, hotelurile luxoase – care isi asteapta turistii, dau multa culoare, veselie si buna dispozitie. Parisul este plin de viata si de energie in orice sezon, iar localnicii sunt foarte eleganti si plini de rafinament.

Parisul este servit de 2 aeroporturi internationale: Charles de Gaulle (in partea de nord-est a orasului) si Orly (in sud-vestul orasului), dar si de un aeroport regional – Beauvais – situat la nord, la o distanta de 70 km de Paris, si utilizat mai ales de operatorii aerieni low-cost. Din aeroportul Beauvais se poate ajunge in Paris cu ajutorul autobuzelor, care opresc la marginea metropolei, de unde trebuie luat un alt mijloc de transport. Parisul este bine conectat cu restul Europei prin 6 mari statii de cale ferata, din care pleaca trenuri pentru navetisti, trenuri nationale si renumitele TGV-uri (Trains à Grande Vitesse).

Datorita influentelor oceanice, Parisul are un climat moderat, cu ierni blande – sarace in zapada – si veri placute – cu temperaturi medii de 23°C. De aceea, Parisul poate fi vizitat in orice anotimp, dar cel mai frumos este vara.

Obiective turistice din Paris

Sunt enumerate mai jos – impreuna cu o mica descriere – cele mai importante obiective turistice din Paris. Pentru a afla prezentarea completa a unui obiectiv, puteti face click pe titlul sau ori pe link-ul “Citeste tot articolul despre …”, ajungand, in acest fel, la articolul ce detaliaza respectiva atractie turistica.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel - Paris

Turnul Eiffel - Paris

Turnul Eiffel este, fara indoiala, una dintre structurile cele mai cunoscute din lume. Situat in Paris si cantarind in jur de 10.100 de tone (doar scheletul metalic cantareste 7.300 tone) acest obiectiv turistic construit mare parte din fier forjat nu a fost menit sa dainuiasca de-a lungul timpului. Inginerul francez Gustave-Alexandre Eiffel, a carui faima se rasfrangea mai mult asupra podurilor de fier construite in timp, l-a construit special pentru Expozitia Universala din anul 1889. De retinut: Eiffel a fost si artizanul cadrului Statuii Libertatii. …   —> Citeste tot articolul despre Turnul Eiffel din Paris !

Muzeul Luvru

Muzeul Luvru - Paris

Muzeul Luvru - Paris

Muzeul Luvru din Paris este unul dintre cele mai mari muzee din lume, cel mai vizitat muzeu de arta din lume si un important monument istoric. Situat in centrul Parisului, intr-o cladire istorica, fost palat regal (Palatul Luvru), Muzeul Luvru atrage anual peste 8 milioane de turisti. Cele mai celebre piese adapostite de Muzeul Luvru sunt: Mona Lisa (Gioconda) lui Leonardo da Vinci, Venus din Milo, Codul lui Hammurabi si “Libertatea conducand poporul” de Eugène Delacroix. Punctul principal de acces in muzeu este reprezentat celebra Piramida Luvru – o moderna piramida uriasa din sticla si metal, inaltata in mijlocul curtii principale (Curtea Napoleon) si inconjurata de 3 piramide mai mici -, piramida care a devenit unul dintre simbolurile Parisului.   —>  Citeste tot articolul despre Muzeul Luvru din Paris !

Catedrala Notre-Dame

Catedrala Notre-Dame - Paris

Catedrala Notre-Dame - Paris

Constructia Catedralei Notre-Dame din Rouen a inceput in anul 1200, fiind reconstruita dupa un incendiu, pentru ca acest proces sa se repete si un pic mai tarziu, in secolele XV si XVI. Astazi, Catedrala Notre-Dame reprezinta un obiectiv turistic de bifat pe harta lumii. Este o catedrala romano-catolica, realizata in stil gotic si situata in jumatatea estica a insulei naturale “Ile de la Cite” de pe Sena, in al 4-lea arondisment din Paris. O simpla privire la intrarea de vest si vei fi coplesit de vederea celor doua turnuri. O sculptura a lui Richard Inima de Leu din 1199 de pe turnul din stanga este o reamintire a istoriei, despre cat de apropiate au fost Anglia si Franta in Evul Mediu. Fatada poate arata familiar, chiar daca nu ati mai trecut pe acolo, …   —>   Citeste tot articolul despre Catedrala Notre-Dame din Paris !

Domul Invalizilor

Domul Invalizilor - Paris

Domul Invalizilor - Paris

Complexul de cladiri, cunoscut si sub numele de “Les Invalides“, este localizat in arondismentul sapte al Parisului, fiind format din muzee si monumente strans legate de istoria militara a Frantei. Partea cea mai usor de recunoscut consta in Domul Invalizilor, o cladire aurie bombata folosita ca loc de veci pentru multi din eroii de razboi ai tarii. Propus in anul 1670 ca o casa a invalizilor (veterani de razboi, cu handicap) de catre Louis al XIV-lea, Les Invalides a fost proiectat de arhitectul Liberal Bruant si finalizat sase ani mai tarziu. Anul terminarii lucrarilor a coincis cu decizia regelui Ludovic al XIV-lea (“Regele Soare”) de a …    —>   Citeste tot articolul despre Domul Invalizilor din Paris !

Mai multe obiective

Acest articol prezinta cele mai importante obiective turistice din Paris. Pentru a afla care sunt celelalte atractii turistice din “Orasul luminilor”, intrati in subcategoria PARIS (din Destinatii turistice —> Franta) din acest site.

Bibliografie

Mai multe informatii despre Paris si obiectivele sale gasiti la adresele de mai jos:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (10 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Paris - Obiective turistice, 10.0 out of 10 based on 10 ratings

Iti recomandam si:

Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read more:
Palatul Belvedere - Viena
Palatul Belvedere – Viena

Palatul vienez Belvedere este o adevarata capodopera a arhitecturii baroce austriece. Fosta resedinta de vara a Printului Eugen de Savoia,...

Bazilica San Marco - Venetia
Bazilica San Marco – Venetia

Bazilica San Marco este una dintre cele mai spectaculoase biserici din Italia si obiectivul turistic numarul 1 al Venetiei, reprezentand...

Close