Londra – Obiective turistice

May 27, 12 Londra – Obiective turistice

Londra este unul dintre cele mai mari orase ale lumii, si totodata capitala Angliei si a Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord. Orasul este un mare centru economic, financiar, artistic, cultural si politic al Regatului Unit al Marii Britanii. Londra se afla in partea de sud-est a Angliei, pe raul Tamisa – un rau care a avut o influenta majora in dezvoltarea acestui oras. Clima este moderata, cu veri calde, si rareori ajunge temperatura de 33 de grade (in timpul verii), iar iernile sunt blande si cu putina zapada.

Romanii, in 43 d.Hr., au realizat fotificatia “Londinium” – nume care a dat si numele orasului (in limba engleza), London. Orasul Londra era, inca din anul 1800, cel mai mare oras din lume. Diversitatea de etnii, culturi si religii ce o intalnim la Londra, este motivul pentru care oamenii adora acest oras. Aici se afla muzee, teatre, sali de concerte, aeroporturi, catedrale, biserici, stadioane, un numar mare de studiouri de inregistrare si firme de publicitate. Tot aici se afla inima politicii si a business-ului englez. Palatul Westminster si Biserica Sf. Margareta sunt trecute pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

Ghid Turistic Londra

Ghid Turistic Londra - 40% reducere

Cumpara ghidul

Atractii turistice din Londra

Capitala britanica se afla printre cele mai cosmopolite orase din lume. Orasul nu poate fi descoperit doar intr-o zi, ci este nevoie de cateva zile pentru a putea vedea faimoasele monumente: Big Ben – simbolul capitalei britanice, Palatul Buckingham, Westminster Abbey, Tower of London, Tower Bridge – faimosul pod, care se deschide pentru a lasa sa treaca vapoarele, iar in partea sud-estica a Londrei, pe malul Tamisei, se afla Parcul Greenwich, unde se afla si Observatorul Regal din Greenwich, care marcheaza meridianul zero al lumii.

Cartierele Londrei merita toata atentia, pentru ca uimesc prin coloritul lor, prin diversitatea lor, fiecare din ele avand propria viata, identitate, si culoare. In partea de vest a Londrei se afla cartierele rezidentiale, cu parcuri care sunt adevaratii plamani ai orasului. Cel mai mare parc din aceasta parte a orasului, dar si cel mai mare din Londra, este Parcul Richmond. Tot aici se afla si Stadionul Twickenham, terenul de joc al echipei nationale de rugby a Angliei. Alaturi de Paris, Milano si New York, Londra este considerata Capitala modei – aici intalnim magazinele celebre Harrods, Harvey Nichols, Selfridges.

Cei care iubesc shopping-ul au ocazia sa faca cumparaturi de la magazinele de pe Oxford Street – cea mai aglomerata strada din Europa, deoarece aici vin foarte multi turisti ca sa faca cumparaturile. O alta strada cunoscuta pentru cumparaturi este Tottenham Court Road – aici se afla magazine de electronice, calculatoare, instrumente muzicale.

Iubitorii de spectacole pot merge pe West End (“Capatul de vest” al vechiului oras) – o zona de divertisment foarte cunoscuta in Londra, pentru spectacolele care se organizeaza aici. In fiecare an, in lunile iunie si iulie, are loc Festivalul Orasului Londra, unul din cele mai importante evenimente cultural-artistice ale capitalei britanice. Festivalul se desfasoara pe parcursul a doua saptamani si spectacolele au loc atat in aer liber, cat si in cele mai renumite cladiri ale Londrei. Concerte se mai desfasoara si in lunile iulie, august si septembrie, la Royal Albert Hall. Londra este si centrul international al dramaturgiei engleze. Are peste 30 de teatre, iar cele mai multe sunt pe West End. Primul teatru a fost construit la Londra in anul 1576.

Si iubitorii de sport au ocazia sa asiste la meciuri de tenis pe arenele Stadionului Wimbledon, unde se organizeaza Turneul de Tenis. Turneul de Tenis de la Wimbledon este cel mai vechi si mai prestigios turneu, care se desfasoara pe terenul de tenis pe iarba, asa cum s-a desfasurat la inceput, prima editie avand loc in 1877. Londra a gazduit 2 Jocuri Olimpice, in 1908 si 1948, iar anul acesta gazduieste Jocurile Olimpice de Vara din 2012 – fiind primul oras care gazduieste 3 editii ale Jocurilor Olimpice.

Transporturile in Londra

Orasul Londra este usor de strabatut, deoarece are o retea excelenta de metrou – cunoscuta ca “The Tube”, si mai are si o retea de autobuze – una din cele mai mari din lume, care functioneaza 24 de ore pe zi, cu 8.000 de autobuze si cu faimoasele autobuze rosii cu etaj. Londra are 5 mari aeroporturi, cel mai mare aeroport fiind Heathrow, care este si cel mai aglomerat aeroport din lume.

Cele mai importante obiective turistice din Londra

Sunt prezentate mai jos cele mai reprezentative atractii turistice londoneze. Mai multe detalii despre o anumita atractie gasiti in pagina dedicata acelui obiectiv, pe care ajungeti facand click pe titlul obiectivului sau pe textul “—> Citeste tot articolul despre ….”.

Muzeul figurilor de ceara

Muzeul figurilor de ceara - Londra

Muzeul figurilor de ceara - Londra

Cunoscut sub numele de “Madame Tussauds”, acest muzeu este una dintre atractiile turistice cele mai celebre si mai aglomerate din capitala Marii Britanii. Fondat de o frantuzoaica specializata in arta sculpturii in ceara – Marie Tussaud, muzeul adaposteste astazi numeroase replici din ceara ale oamenilor celebri, cum ar fi lideri mondiali, actori si actrite, legende ale sportului, scriitori celebri si artisti, figuri religioase, muzicieni. Astfel, in acest muzeu va puteti fotografia alaturi de: Printesa Diana, Celine Dion, David si Victoria Beckham, Paris Hilton, Beyonce, Lance Armstrong, Indiana Jones, etc.  —> Citeste tot articolul despre Muzeul de ceara din Londra !

Ochiul Londrei

Ochiul Londrei

Ochiul Londrei

Ochiul Londrei“, cea mai inalta roata din lume (aproximativ 135 de metri), a intrat printre obiectivele turistice cele mai populare ale orasului Londra, odata cu deschiderea sa, in luna martie a anului 2000. Este cea mai populara atractie turistica platita a Marii Britanii, vizitata anual de peste 3,5 milioane de persoane. Ochiul Londrei – supranumit “Roata Mileniului” – dispune de un numar de 32 de capsule, care ofera turistilor o panorama deosebita asupra capitalei Angliei. Important este ca roata se misca intr-atat de usor, incat este suficient timp ca oamenii sa coboare, respectiv sa urce, fara ca Ochiul Londrei sa se opreasca, fie chiar si pentru o milisecunda.  —> Citeste tot articolul despre Ochiul Londrei !

Palatul Buckingham

Palatul Buckingham

Palatul Buckingham

Palatul Buckingham este resedinta oficiala si principala casa a Reginei Marii Britanii, fiind situat in capitala Angliei – Londra. Palatul Buckingham este un obiectiv turistic esential pe harta lumii. Totodata, celebrul palat reprezinta resedinta oficiala a monarhiei din Marea Britanie inca din anul 1837, cand Regina Victoria a fost prima care i-a trecut pragul. Palatul Buckingham serveste si activitatii administrative a monarhiei; aici isi primeste regina oaspetii si isi intretine invitatii la palat. Atunci cand regina este acasa, puteti vedea un pavilion regal (Royal Standard), care se inalta pana in partea de sus a Palatului Buckingham. Acest protocol este sfant, pavilionul putand fi arborat doar in cladirile in care regina este prezenta.  —> Citeste tot articolul despre Palatul Buckingham din Londra !

Mai multe obiective turistice londoneze

In acest articol sunt prezentate numai cele mai importante atractii turistice din capitala Marii Britanii. Mai multe obiective turistice gasiti in subcategoria Londra (din Destinatii turistice -> Marea Britanie) din cadrul acestui site.

Bibliografie

Mai multe detalii despre capitala Marii Britanii – Londra, dar si despre principalele sale atractii turitice, gasiti la adresele web de mai jos:

Credit foto 1: By Diliff (Own work) [CC-BY-SA-3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Londra - Obiective turistice, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Iti recomandam si:

Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read more:
Viena Obiective turistice
Viena – Obiective turistice

Cu o mostenire culturala foarte bogata, o arhitectura splendida si inalte standarde de viata, Viena atrage anual peste 15 milioane...

Puntea Suspinelor - Venetia
Puntea Suspinelor – Venetia

Trecerea peste Rio di Palazzo se face prin Puntea Suspinelor, despre care legenda spune ca a luat nastere ca urmare...

Close