Davos (Elvetia) – Obiective turistice

Dec 03, 13 Davos (Elvetia) – Obiective turistice

Situata in inima Muntilor Alpi, la o altitudine de 1.560 m, intr-un loc de o frumusete rara, frumoasa statiune montana Davos este una din cele mai mari statiuni de schi din Elvetia, foarte cautata si apreciata de turistii din intreaga lume, care doresc sa se bucure de privelisti neasemuit de frumoase. Superbul oras Davos gazduieste in fiecare an Forumul Economic Mondial, o reuniune anuala a elitelor politice si de afaceri din intreaga lume.

Pasionatii de schi vor gasi in Davos un adevarat paradis pentru sporturile de iarna, statiunea avand una din cele mai mari zone de schiat din lume – peste 320 km de partii de schi, impecabil intretinute si dotate cu lifturi, teleschiuri, telecabine si gondole. Partiile de schi sunt impartite pe categorii: sunt peste 34 de partii pregatite pentru experti si care sunt notate pe harta cu culoarea neagra, mai sunt si 47 de partii pentru schiorii avansati si care au notata culoarea rosie pe harta si 31 de partii pentru incepatori, care sunt reprezentate pe harta cu culoarea albastra. In Davos sunt 6 zone de schiat, doua patinoare artificiale si unul din cele mai mari patinoare naturale din Europa. Statiunea este un loc potrivit si pentru snowboarderi si pentru cei care doresc sa se distreze pe partiile de sanius.

In vaile din jurul statiunii, oamenii se pot plimba cu sania trasa de cai si pot admira cadrul natural uimitor de frumos, sau se pot plimba pe potecile de iarna pregatite pentru cei care iubesc drumetiile. Si in timpul verii, statiunea ofera multa odihna si relaxare, atat pentru cei care doresc sa se plimbe cu bicicleta, cat si pentru cei care vor sa inoate in frumosul lac natural din apropierea statiunii. Excursiile facute pe jos sunt o alta modalitate de a petrece clipe de neuitat in frumoasa statiune Davos. In apropierea orasului se gasesc trasee bine marcate pentru iubitorii de drumetii. Statiunea are si un teren de golf, care este deschis din mai si pana in octombrie si este renumit pentru decorul superb in care se afla. Orasul este celebru si pentru campionatele de hochei si patinaj artistic care au loc aici.

Davos si Lacul Davos (Elvetia), vedere panoramica – photo by Alpina CK (CC BY-NC-ND 3.0), on Panoramio

Frumoasa statiune Davos este formata din satul Davos, care cuprinde zonele Davos Dorf si Davos Platz, si cateva mici catune pitoresti care se intind de-a lungul muntilor, intr-un cadru plin de o frumusete naturala aparte. In apropierea orasului Davos se afla un lac natural cu acelasi nume, care intregeste frumusetea acestei zone si unde iubitorii sporturilor de apa pot inota in timpul verii. Lacul Davos este un loc de relaxare pentru cei care aleg sa se plimbe pe faleza, iar pentru sportivi este un loc minunat pentru a practica inotul, navigatia si surfingul.

Cei care doresc sa faca o plimbare prin Muntii Alpi din Elvetia pot calatori cu faimosul tren Glacier Express, “unul din cele mai lente trenuri expres din lume”, un tren foarte luxos si luminos, care face legatura intre 3 celebre statiuni montane elvetiene: Zermatt si Davos sau St. Moritz, in sapte ore. Calatoria este una foarte spectaculoasa, iar ferestrele uriase ale trenului le permit turistilor sa admire peisajele montane neasemuit de frumoase ale Alpilor Elvetieni. Inca din 1930, parcurgand o distanta de 290 km, luxosul tren traverseaza peste 291 de viaducte, numeroase vai adanci si chei inguste, si trece prin 91 de tuneluri.

Renumit pentru aerul sau deosebit de curat si cu calitati vindecatoare, orasul Davos ofera cele mai bune conditii pentru vindecarea persoanelor cu probleme pulmonare. Inca din secolul al IX-lea, statiunea era renumita pentru vindecarea bolilor de plamani. In trecut, in aceasta zona a fost amenajat un mare sanatoriu pentru bolnavii de plamani.

Davos (Elvetia) vazut din tren – photo by kjst-tribe2015 (CC BY-ND 3.0), on Panoramio

In statiunea Davos sunt doua strazi principale, pe care sunt situate cele mai luxoase hoteluri, multe restaurante si pensiuni. Hotelurile sunt de 4 si 5 stele, sunt elegante, au o arhitectura deosebita si au balcoane pline de flori. Arhitectura cladirilor din aceasta statiune este deosebita, are mult rafinament si, pe langa cladirile care pastreaza traditia, exista si cladiri moderne care se armonizeaza perfect cu cadrul montan in care sunt amplasate.

Magazinele sunt de ordinul sutelor si ofera diferite specialitati locale si de buna calitate, dar la preturi destul de ridicate. In magazinele alimentare vom gasi una din cele mai bune ciocolate din lume, precum si diferite produse locale proaspete si care sunt servite intr-o atmosfera prieteneasca. In Davos sunt si bararuri si cluburi de noapte, care fac ca noptile sa fie pline de viata.

Davos mai ofera turistilor si alte atractii, asa cum sunt muzeele. Aici se afla un Muzeu al Sporturilor de Iarna, Muzeul Mineritului Schmelzboden, care se afla la 1.340 m altitudine. Un alt punct de atractie pentru turisti este Gradina Alpina, care are peste 800 de specii de plante din intreaga lume. In Davos se afla si cea mai mare fabrica de bere din Europa, Monstein Brewery.

Fata de Zurich, orasul Davos se afla la o distanta de 3 ore de mers cu trenul. De asemenea, in Zurich este si cel mai apropiat aeroport de Davos.

Peisajele de munte din Davos sunt minunate si l-au inspirat si pe scriitorul german Thomas Mann in scrierile sale. Atmosfera in aceasta statiune turistica, destinata sporturilor de iarna, este una cosmopolita. Statiunea se adreseaza atat familiilor cu copii, cat si tinerilor si adultilor, care iubesc muntele si sporturile de iarna. Cei care aleg sa petreaca vacantele in acest loc superb, se pot bucura de o oaza de liniste in celebra statiune Davos din Elvetia.

Davos – Bibliografie

Mai multe detalii despre superba statiune montana Davos, din Muntii Alpi, gasiti la adresele web de mai jos:

  • Site-ul oficial al celebrei statiuni montane Davos
  • Site-ul oficial al renumitului tren Glacier Express
  • Paginile de pe Wikipedia, in limbile engleza, franceza, si de pe WikiTravel (in limba engleza), dedicate frumoasei statiuni Davos
  • Pagina de pe Wikipedia (in limba engleza), dedicata renumitului tren Glacier Express

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Davos (Elvetia) - Obiective turistice, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Iti recomandam si:

Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read more:
Muzeul Acropolis - Atena
Muzeul Acropolis din Atena

La poalele Acropolei din Atena se afla cel mai modern muzeu arheologic din lume, Muzeul Acropolis - o cladire impozanta,...

St Moritz
St. Moritz – “perla Elvetiei”

St. Moritz (Saint Moritz) este una din cele mai superbe statiuni montane din lume, renumita pentru eleganta, luxul si peisajele...

Close