Arcul de Triumf – Paris

Mar 18, 12 Arcul de Triumf – Paris

Arcul de Triumf (“L’Arc de Triomphe de l’Étoile”) se numara printre principalele obiective turistice din Paris. Acest monument este dedicat lui Napoleon Bonaparte – cel mai neinfricat conducator al Frantei. O vizita la Arcul de Triumf le ofera turistilor sansa de a vedea aceasta minune arhitecturala, precum si o vedere fabuloasa ce va prinde culoare, gratie aparatului fotografiat din dotare. Tot acolo, veti da peste un ghid care sa va ajute pe acest taram feeric.

Arcul de Triumf a fost ideea lui Napoleon Bonaparte. In anul 1806, in timp ce parizienii incercau sa gaseasca posibilitati de a imbunatati traficul prin introducerea unei intersectii cu cinci iesiri in apropierea lui Champs Elysees, s-a decis sa se construiasca un monument inchinat armatei sale si, in special, a geniului sau militar. Astazi, acesta reprezinta un simbol al tuturor victoriilor purtate in Paris si in intreaga Franta, in general.

Sunt cateva modalitati prin care puteti ajunge la Arcul de Triumf: metrou, autobuz sau fie mergand pe jos pana pe Champs Elysees. Daca decideti sa adoptati ultima solutie, e bine de stiut ca cel mai sigur mod de a intra este prin intermediul caii de evacuare subterane aflate de-a lungul lui Champs Elysees.

Pentru a ajunge in partea de sus, vizitatorii trebuie sa urce pana peste 280 de trepte pana la varf. Pregatiti-va insa, aceasta va fi o miscare destul de extenuanta. Vizitatorii cu handicap sau cei in carucioare vor fi asistati de liftul pus la dispozitia celor cu probleme de ordin fizic. Cheltuielile se invart in jurul unor sume rezonabile, deci nu va trebui sa iti faci griji din acest punct de vedere. S-a amenajat chiar si un mic muzeu, alaturi de multe alte magazine destinat vanzarii de suveniruri. Cel mai bun motiv ramane insa panorama splendida a orasului, pe alocuri superioara celei din Turnul Eiffel.

Revenind la liftul ce te va purta pana la mansarda constructiei, aici veti fi intampinati de diferite piese de arta care iti vor spune povestea sa, inca de la inceputuri. Vederea panoramica se afla un “etaj” mai sus, la terasa. Sub Arc este Mormantul Ostasului Necunoscut din Primul Razboi Mondial. Ziua de 11 noiembrie tine loc anual aniversarii armistitiului semnat intre Franta si Germania in anul 1918.

Arcul de Triumf din Paris – Bibliografie

http://en.wikipedia.org/wiki/Arc_de_Triomphe

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Arcul de Triumf - Paris, 10.0 out of 10 based on 5 ratings

Iti recomandam si:

Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Read more:
parcul-dunarii-viena
Parcul Dunarii din Viena

Unul din cele mai vaste parcuri din Viena, Parcul Dunarii reprezinta obiectivul turistic ce nu trebuie ratat sub nicio forma...

Cetatea Sighisoara
Cetatea Sighisoara

Pe cursul mijlociu al raului Tarnava Mare, intr-o zona a judetului Mures de un pitoresc aparte, se afla una din...

Close